In gesprek met: Daborah Pulles

Dwarst wil zich niet alleen manifesteren als onderscheidend en eigenzinnig. Het merk Dwarst staat ook voor het stimuleren en steunen van creativiteit. Het is mooi om te zien hoe anderen bezig zijn met het vormgeven en realiseren van hun ideeën. Gedreven door passie en energie. Hoe leuk is het dan als je iemand tegen komt, die zich door Dwarst heeft laten inspireren?

Daborah Pulles student Industrial Design Eindhoven University profielfoto
Naam: Daborah Pulles
Leeftijd: 20 jaar
Studeert: Industrial Design
Waar: Eindhoven University of Technology
Wat wil je bereiken: Ik wil me graag ontwikkelen als product designer met de focus op de eindgebruiker van mijn producten. Mijn doel is om mensen met een beperking te kunnen ondersteunen in hun dagelijkse activiteiten.
Visie: ‘Design has a social function and its true purpose is to improve people’s lives ‘- Nokia Design Manifesto

Afgelopen jaar heeft zij een bezoek gebracht aan Design-day in Maastricht en kwam daar Dwarst tegen. In het afgelopen half jaar heeft zij Dwarst als inspiratie gebruikt om haar eigen identiteit als designer te ontwikkelen. Wij waren benieuwd naar hoe zij zich heeft laten inspireren en hebben haar uitgenodigd voor een kort interview:

Wat trok je het meeste aan bij de stand van Dwarst?
Wat mij het meest aantrok bij de stand van Dwarst, was de uitstraling van de stand en het kleur gebruik van de producten. De stand had een hele rustige uitstraling, waardoor het fijn was om ernaartoe te gaan en rond te kijken. Toen ik dit deed en de producten van dichtbij bekeek, werd ik gelijk aangetrokken tot de Vogelhuisjes. Het gebruik van materiaal in combinatie met de kleur vond ik erg interessant. Ik vond het mooi dat de zachte, maar toch warme grijstinten van het beton gecombineerd waren met de pasteltinten. Het gaf de huisjes een industriële, maar toch lieve en zachte uitstraling.

Hoe heb je dit dan ervaren?
Zoals ik net al zei, ik vond dat de stand rust uitstraalde. Verder vond ik de stand erg toegankelijk en overzichtelijk. Het was gemakkelijk om de producten te bekijken en om hier aandachtig naar te kijken. Het voelde niet alsof je snel weg moest en alsof je overdonderd werd van de hoeveelheid die er hing. Je kreeg een prettig gevoel wanneer je in de stand was.

Natasja van Kaam en Bart Noordermeer van Dwarst op Design-day 2015 in Maastricht                                               De beursstand van Dwarst op Design-day 2015 in Maastricht

Wat was er anders aan Dwarst in vergelijking met de andere designers die er stonden?
Veel producten die ik zag tijdens de Design-day waren vooral vanuit een artistiek oogpunt bedacht. Het ging heel erg om de manier van maken en hoe het gebruikt kon worden binnen het interieur. Deze producten waren in mijn oogpunt te kunstzinnig en spraken me niet aan voor eigen ontwerpen.

Zelf volg ik nu de opleiding Industrial Design, en hierbij kijk ik toch al snel naar de interactie met een product en hoe het op mij overkomt. Met andere producten had ik eigenlijk geen klik, maar toen ik jullie product zag moest ik vooral denken aan mijn eigen ontwerpen, op gebied van vormgeving. Ik vind dat een product de identiteit van een designer moet uitstralen. Jullie kleuren konden mij daar gelijk bij helpen, ze konden laten zien hoe ik ben als designer: enthousiast, spontaan en vol met energie.

moodboard Daborah Pulles inspiratie van DwarstMoodboard van Daborah, met het vogelhuis van Dwarst en Oma’s lampje van Nathaly Heesakkers, als inspiratie voor haar corporate identity

Wat voor inspiratie heb je uit Dwarst kunnen halen? En hoe heb je deze toegepast?
Dankzij jullie vogelhuisje heb ik meer geleerd over mijn eigen identiteit als designer en hoe ik dit kan gebruiken binnen eigen ontwerpen. Ik heb vooral gekeken naar het kleurengebruik. Weerspiegelt dit mij als designer? Helpt het om mijn ontwerpen herkenbaar te maken?

De kleuren hebben me aan het denken gezet en me geholpen mijn eigen kleurenpalet samen te stellen. De kleuren van het vogelhuisje zijn gebruikt als inspiratie en als de basis van mijn eigen kleuren. Om toch iets meer van mijn eigen te laten zien, heb ik de kleuren iets feller gemaakt. Op deze manier laten de kleuren zien dat ik een enthousiaste en spontane designer ben. Ze helpen om mijn werk herkenbaar te maken. Het helpt niet alleen bij het ontwerpen van producten, maar ook bij het design van mijn eigen website en van verslagen. In alles wat ik maak, laat ik de kleuren terugkomen. Op deze manier creëer ik eenheid binnen mijn werk.uiteindelijke corporate identity van Daborah Pulles met inspiratie van Dwarst                                                                                 Corporate identity Daborah Pulles

 Wil je meer werk zien van Daborah? Dat kan!
Recent heeft ze haar nieuwe website gelanceerd: www.daborahpulles.nl

Jan 28, 2016 | Posted by in Dwarst media | Reacties staat uit voor In gesprek met: Daborah Pulles