Garantie

Heb ik garantie op de producten van Dwarst?
Dwarst heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom geldt er op elk product van Dwarst een garantietermijn van 12 maanden na aankoop van het product. Bewaar je aankoopbon dus goed!

Mijn artikel is stukgegaan, wat nu?
Wanneer een product is stukgegaan, dien je dit direct te melden aan Dwarst. Dit kan door een e-mail te sturen naar service@dwarst.nl of telefonisch contact op te nemen 06-11288655. We zullen je vragen om een aantal duidelijke foto’s van de beschadiging toe te sturen samen met een verklaring van het ontstaan van de beschadiging en een kopie van de factuur. Dwarst zal beoordelen of deze beschadiging onder de garantievoorwaarden of zichttermijn valt.

Wat zijn de garantievoorwaarden van Dwarst?
Dwarst garandeert dat elk door haar geleverd product voldoet aan normale eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid. Als bij normaal, met de bestemming corresponderend, gebruik gebreken optreden in of aan het product, dan worden deze, indien mogelijk, door Dwarst kosteloos hersteld. Wanneer het niet mogelijk is om een gebreke te herstellen wordt het product, indien gewenst, omgeruild voor een nieuw product. De verzendkosten voor het terugsturen van het product komen in het geval van een gegronde klacht voor rekening van Dwarst. Op de garantie kan geen aanspraak gemaakt worden als;
– er veranderingen of aanpassingen in of aan het artikel zijn aanbracht door jezelf of derden
– er gebreken zijn ontstaan door onoordeelkundig gebruik of enig ander gebruik dan waarvoor het artikel is bedoel
– het niet opvolgen of niet houden aan de instructies die worden meegeleverd bij het artikel
– beschadiging is aangebracht met opzet of grove onachtzaamheid
– beschadiging door van buiten komend onheil zoals blikseminslag of andere extreme weersomstandigheden.